Till pappa

image
”Ea” och ”Oa” har varit ett radarpar länge. På bilden är Edward 4 månader gammal och de befinner sig på deras gemensamma favoritplats: kolonin.

Under den här resan finns det en person som har betytt väldigt mycket, men som ibland glöms bort i sammanhanget. Personen i fråga är min pappa, som har varit ett enormt stöd till hela vår familj under den här sjukdomsperioden.

Pappa var den första jag ringde när jag fick min cancerdiagnos. Till skillnad från många andra som bröt ihop direkt, var pappa alltid stark. Han har inte tvivlat en enda sekund på att jag skulle klara det här, även om min prognos såg dyster ut i början. ”Det här fixar vi tillsammans”, var det första han sa.

Och det är precis det vi har gjort. Jag, Tobias och pappa har svetsats samman till ett litet team, som tillsammans tagit hand om Edward och skött allt arbete på hemmaplan. Pappa har varit ett viktigt stöd för mig genom hela behandlingen, han har varit min rådgivare och både mitt och Tobias mentala stöd för att orka med. Pappa har också blivit en extraförälder till Edward och har tagit en ännu viktigare roll i Edwards liv än tidigare. Han har hämtat Edward på dagis flera gånger i veckan och under vissa perioder har Edward till och med sovit över där en natt i veckan. Pappa har cyklat hem till mig med hemlagad mat, när jag har varit för sjuk för att ta mig ut. Han har också ”vabbat” när Edward varit hemma från dagis för att Tobias skulle kunna arbeta. Hela sommaren på Gotland har de även sovit tillsammans för att vi ska få sova ut om morgnarna.

Varje gång vi för morfar på tal så glittrar Edwards ögon av glädje. ”Näe dagis, Oa nin”, skriker Edward varje morgon. Det betyder att han inte vill gå till dagis utan hellre vara med sin älskade morfar i kolonilotten. Vi är lyckliga över att Edward har en sådan fin morfar och att de har fått en sådan speciell relation. ”Oa” och ”Ea” har blivit ett radarpar i vått och torrt.

Idag fyller du pappa 71 år och vi ska försöka fira dig så gott vi kan. Du har fått en fin klocka och en fisklunch på Katthammarsviks rökeri. Jag ska även baka en jordgubbstårta. Men inga ansträngningar i världen kan ens komma i närheten av allt det du har gjort för oss. Vi hoppas att vi någon gång i framtiden ska kunna få vara de som hjälper dig när du behöver en hjälpande hand.

Så idag vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve och ett hipp hipp hurra till världens snällaste, spänstigaste, och mest omtänksamma pappa på 71-årsdagen. Hela vår familj älskar dig och är så tacksamma för att du finns!

Kram på er

 

4 reaktion på “Till pappa”

  1. Stort grattis till morfar. Han är nog lycklig och glad för att kunna finnas till för er. Kram kicki

  2. Stort grattis till din fina pappa! Vad skönt för dig och familjen att han finns där för er :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>