Bucket list

image
BUCKET LIST punkt nr 18: Göra en pannkakatårta – check på den!

I ungefär ett års tid har jag haft en så kallad bucket list i min mobiltelefon. För er som inte är bekanta med begreppet så är det en lista över allt man vill göra innan man dör. Långsamt har jag försökt pricka av punkterna på listan, till exempel att göra pannkakstårta, gå på spökvandring och att testa ostron. De de här sakerna finns dock kvar på min lista:

Börja löpträna och springa ett lopp
Börja på boxning (även gym-variant)
Åka bastuflotte med tjejkompisar
Börja med bikramyoga och meditation
Åka till någon riktig paradisö
Åka till Dubai
Åka till Ullared
Bo i ett isrum (Ishotellet i Jukkasjärvi)
Äta alla sorters macarons som finns
Åka på husvagnssemester
Få gosa med ett lamm
Gå på raveklubb
Åka helikopter
Uppfinna en perfekt köttgryta
Åka till Bali
Testa Afternoon Tea på Grand hotel
Åka på en tjejweekend utomlands
Testa att äta råbiff
Göra en hårförlängning
Bo i hus
Åka på en träningsresa utomlands
Bada på en nudiststrand
Anlita en kock hemma
Få måla en stor tavla själv
Åka på en rundresa i Italien
Lära mig grilla fiskspett
Lära mig laga ”chicken a la king”
Gå på personal shopping
Åka hundspann

Sedan sjukdomsdiagnosen har den listan plockats upp igen och blivit allt mer aktuell. Under de kommande åren ska jag försöka göra så att så många drömmar som möjligt går i uppfyllelse.

Jag tror att de flesta människor har drömmar och känner att det finns saker som man skulle vilja hinna med i sitt liv. Det är så lätt att skjuta upp dessa saker på framtiden. På samma sätt tror jag att det finns fler än jag som har en champagneflaska i något förråd som man fått i present vid något tillfälle. Man bestämmer sig för att dricka den vid något ”riktigt fint” tillfälle. Åren går och flaskan står kvar i hyllan.

Den här sjukdomen har gjort att jag inte längre kan ta något som helst för givet. Det är inte längre självklart att saker går att skjuta upp på framtiden. För plötsligt, när man minst anar det, är tiden slut – och det vore väl typiskt om jag inte hann med att gosa med ett lamm, testa alla sorters macarons och lärt mig grilla fiskspett innan dess?!

Dagens uppmaning är att inte skjuta upp saker allt för länge! Det finns ingen anledning att vänta på det där ”exeptionellt särskilda tillfället” då champagneflaskan ska öppnas, eller vänta ytterligare några år med att göra den där resan man drömt om.

Själv har jag nu öppnat ett särskilt sparkonto som jag döpt till BUCKET LIST, dit jag ska spara ihop pengar som ska användas för att förverkliga mina drömmar. Jag uppmanar er alla att fundera på vad som är just DINA drömmar och hur du ska kunna förverkliga dem.

Hoppas ni får en fin dag allesammans! På Gotland skiner solen och den övriga familjen har åkt iväg till ett fiskeläger för att försöka få tag på en nyfångad torsk till middag. Därefter blir det en dag på stranden.

Kram på er

 

2 reaktion på “Bucket list”

  1. Hej!
    Min mamma och min bonuspappa har ett hus 4 mil från Ullared. Ugglarp heter det. Deras hus ligger 300 m från havet. Min mamma jobbar natt i Småland och är således ofta där och min bonuspappa är ofta borta både på jobb och nöje. Om jag kan hjälpa dig med ett kryss på din lista så gör jag gärna det. Det är måhända väldigt osvenskt men vi är en sån familj som älskar sånt som Bucket lists (inte en sån familj som samlar på uppstoppade ekorrar alltså – även om det är dit tankarna går när någon kommer med dylika erbjudanden). Nu ska jag jobba lite på min egen lista, tack för inspirationen! Ha det gott!

  2. Jag är en fena på att laga Chicken a la King, så hojta till när du vill bocka av den grejen från din lista! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>