Tillbaka till verkligheten

image

Nyss landade flyget på Bromma flygplats och därmed är min nästan 1,5 månad långa sommarvistelse på Gotland slut. På många sätt känns det skönt att komma hem. Kalla vindar drog idag in över ön och man längtar allt mer efter sin vanliga sköna säng där hemma. Mest av allt har jag dock saknat lillpojken, och det blev ett kärt återseende nyss på flygplatsen, där han sprang emot mig med öppna armar. Samtidigt kommer jag att sakna Gotland mycket, och jag låg vaken nästan hela natten för att jag kände sådant vemod över att behöva åka hem.

image
Jag kommer att sakna doften av skog och hav…
image
Jag kommer att sakna ljudet av när kraftiga vågor slår mot land…
image
Jag kommer att sakna det speciella skenet när solen går ner över kvarnheden…
image
…och det lugn som infinner sig när man sitter uppe på den gamla kvarnen och tittar på solnedgången…
image
Jag kommer att sakna mina kvällspromenader längs klippstranden….
image
…och mina dagspromenader till raukområdet Folhammar…
image
Jag kommer att sakna den mjuka sandstranden…
image
…och den vackra stenstranden där vallmon växte hög i början på sommaren och fläderblommorna hängde i stora klasar och spred ljuvlig doft över stranden…
image
Mest av allt kommer jag att sakna havet…
image
…och de vackra kvällarna när svalorna sjöng som vackrast.

Jag har försökt att fylla väskan med så mycket minnen som möjligt. Det är som om man skulle vilja fånga allt i en liten ask som man skulle kunna öppna i vinter, när längtan är som störst.  Men varken sommarvindar eller kvällssol går att spara på – det är bara att vänta och längta tills nästa sommar. Med mig hem har jag dock en vacker träpall med fårskinn, kryddor och te från Krusmyntagården, jordgubbssaft från Stenhuse gård och allehanda keramikföremål att njuta av i höst.  Jag hann även plocka av en del blommor från det stora fläderblomsträd som växer nere vid klippstranden och koka saft på. Slutligen hann jag även med att göra en tio minuter lång inspelning av det fantastiska ljudet vid klippstranden en sommarkväll, när vågorna slog in mot land och svalorna sjöng som vackrast. När längtan efter Gotland blir för stor i sommar ska jag sitta där med ett glas fläderblomssaft och njuta av ljudet från vattnet som porlar.

Det blev ingen vanlig sommar i år. Jag har gått på cellgifter, varit skallig och enbröstad. Inte heller vädret har varit som det brukar. Även om det ofta varit sol så har det blåst och varit kallt i både luften och vattnet. Det blev med andra ord en riktig cancersommar. Som cancerpatient får man ofta inte bada (p.g.a. piccline, operationssår eller strålningsskador). Man får heller inte sola, vilket dels beror på att cellgifterna gör huden extra känslig, dels att operationsärret kan bli tydligare och att huden inte får brännas inför strålningen. Därtill hör att det ofta blir extremt varm i solen de dagar man bär peruk. Vädret har därför passat mig, och säkerligen många andra cancerpatienter, väldigt bra.

Idag är det Alla föräldrars dag och Edward är nu lycklig att få vara tillsammans med båda sina föräldrar. Den här veckan ska jag göra comeback på dagis, där jag inte fått vara det här året p.g.a. infektionsrisken. Hela veckan ska jag njuta av att få vara en ”vanlig” förälder som hämtar och lämnar son son på dagis.

Nu rullar bilen från Bromma till lägenheten. Det känns faktiskt kul att vara hemma!

Kram  på er

3 reaktion på “Tillbaka till verkligheten”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>