Är jag attraktiv?

image

Tycker du själv att du är attraktiv? frågade en tjejkompis mig för några veckor sedan. Jag hade då nyligen opererat bort mitt bröst och var i princip helt skallig. Det spontana svaret borde ha varit nej, men det blev det faktiskt inte. Jag kände mig ganska fin där jag satt, i snygg klänning, peruk och klackskor. Men attraktiv, det vette sjutton…

När man förlorar sitt bröst, allt sitt hår, ögonfransar och ögonbryn är det lätt att självförtroendet får sig en törn. Det gäller då att snabbt hitta något annat som man tycker är fint och fokusera på det istället. Alla människor kryllar av fina delar. En jag känner har fantastiskt fina ”vampyrtänder” och en annans hud kryllar av vackra födelsemärken. En tredje har ett fint hår och en fjärde söta fräknar. Det bästa av allt är att alla ser skönhet i olika saker och det som du själv är mindre nöjd med kanske är det vackraste av allt i någon annans ögon.

Det viktigaste är dock vad man tycker själv. Om jag känner mig ful en dag och någon stirrar på mig – då är jag övertygad om att personen tittar på mig för att jag ser konstig ut. Men om någon vänder sig om på gatan en dag då jag själv känner mig snygg – då är jag också övertygad om att personen tittar för att hen tyckte att jag var läcker. Även om stirrandet i själva verket berodde på att jag hade prislapparna kvar på kläderna eller att protesen håller på att trilla ur bh:n. Min poäng är att det inte spelar någon roll hur du ser ut, så länge du uppfattar dig själv som attraktiv! En människa som tycker om sig själv är oftast även vacker i andras ögon.

Så nu är det hög tid att boosta självförtroendet! Som första steg har jag gått igenom min kropp för att hitta nya delar som jag tycker om. Jag inser att mina skrattgropar är rätt fina och benen är bra. Steg två var att ge sig ut på stan och köpa några nya klädesplagg. Jag har köpt flera nya klänningar, en ny kofta och skor. Jag känner mig redan finare!

Problemet är att jag känner mig lite vilse i min nya look. Vissa av mina tidigare kläder passar inte alls till mitt korta hår och jag har under de senaste veckorna därför experimenterat med lite olika klädstilar. En vecka körde jag den rockiga looken med svarta stuprörsjeans, skinnjacka och stor sjal. Därefter kom den sportiga looken med luvtröja och gympaskor. Under den senaste veckan har jag kört på den feminina looken, med figurnära klänningar och skor med klack. Varför har du på dig klackskor, har du börjat jobba igen? frågade strålsköterskorna när jag stapplade in på strålningen härom dagen. Jag fick svara att jag håller på med ett klädexperiment – varje vecka en ny stil. Även på dagis får de dagligen se mig i olika outfits.

Det är roligt att experimentera med sin look och jag har fått flera förslag från människor runt omkring mig. ”Köp ett rött läppstift!”, ”sota dina ögon” och ”sätt på dig en stor sjal” är några av tipsen. Jag känner mig i akut behov av flera tips och kanske just Din experthjälp.

Så om du själv identifierar dig själv som ett riktigt modelejon – tveka inte att slänga iväg dina bästa stiltips för korthåriga kvinnor i kommentarsfältet, eller på kontakt@brostcancerbloggen.se

Nästa vecka är det dags för kontorslooken!

Hej svejs så länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>