Förbereder för krig

Det känns faktiskt som om jag rustar för krig. Alternativt för en MMA-fight i bur mot en riktigt ruggig motståndare. Man får hela tiden obehagliga nyheter om hur många hen lyckats besegra. Och snart är det min tur att slåss i cancerburen. Jag känner mig laddad och stridslysten. Jag hatar cancern så mycket att det inte finns ord. Jag kan acceptera läget och den situation jag befinner mig i, men jag kommer aldrig bli vän med cancern. Vad skulle den i min kropp att göra? På bara några veckor har den givit mitt liv en sådan extra tyngd, en oro och sorg som aldrig vill försvinna. Jag vill bara bli som vanligt igen. Men som Tobias (min man) säger: ”vi blir aldrig som vanligt igen”.
Jag var på Radiumhemmet (även kallat Dödens hus) för andra gången idag och gick igenom min behandlingsplan. Två dagar efter min sons 2 års-dag (den 25 februari) drar cellgifterna igång. Därefter blir det uppehåll i tre veckor och sedan behandling 2. Såhär kör vi på fram till sommaren och de planerar att ge mig 6 cellgiftskurer minst. Därefter blir det bröstoperation och sedan strålning. Dessvärre kan det hända att jag får fortsätta med cellgifterna även efter att jag har opererat bort bröstet.
Denna vecka och nästa fortsätter krigsförberedelserna. En peruk ska införskaffas, lägenheten städas och fönstrens tvättas. Dessutom måste jag köpa riktigt snygga lakan till sängen. Ska man ligga som ett vrak ett år så förtjänar man nästan lakan från Himla Design, eller? ;-) Dessutom måste min framtid bevaras i form av att hinna plocka ut ägg på Reproduktionsmedicin Huddinge.
Vi hörs snart igen!

9 reaktion på “Förbereder för krig”

 1. Fina Kerstin!

  Cancer är verkligen en märklig och hemsk sjukdom. Att just du skulle drabbas, du som är ung, frisk osv!

  Vad bra att du startat bloggen, ffa så att du kan skriva av dig, men också så att vi i periferin kan följa dig.

  Jag tänker mycket på dig!

  Stor kram från mig!

 2. Kerstin <3 det är klart att du förtjänar sängkläder från Himla Design :) Älskar din inställning och styrka kring det här. Jag kommer följa dig här på bloggen. Jag hejar på dig, cancern kan dra åt helvete :-*

 3. Just den punkten tänkte jag på! Plocka ägg! Det hanns som inte med i mitt kaos och om jag hade blivit steril av cellgifterna hade jag sörjt och sörjt…

 4. Vad bra du skriver! Vi runt om kring dig rustar också, vi står med vattenflaskan mellan ronderna och ger peppande ryggdunk. Motståndaren är alldeles själv.

 5. Jag sitter här och läser dina som vanligt träffsäkra formuleringar men nu handlar det minsann om handläggningstider i rättsväsendet… Nu gäller det liv. Dina ord gör att tårarna rinner för första gången sedan beskedet, det har väl varit chock även för oss omkring. Bara en gång tidigare var jag nära gråt, när jag pratade med dig i telefon och du var så där full av liv som du alltid är. Du sa ’Jag vill ju inte dö NU!’, och så skrattade du åt det overkliga, ofattbara. Du är så otroligt stark, min kära kollega och vän! Självklart kommer du vinna din MMA kamp. Allt annat är orealistiskt. Det går inte att besegra din livglädje, inte för någon sjukdom i världen! Du kommer att lämna buren som en segrare, klokare och starkare än någonsin, påhejad av alla dina många supporters. Kramar på dig och din familj <3

 6. Klart man är värd fina och sköna lakan!! Skulle säga att det inte finns mycket som man inte är värd när man befinner sig i dina skor! Ett bra inköp tycker jag, ett som säkerligen kommer att hjälpa dig orka fajtas i den där satans buren!
  Tänker mycket på dig och håller tummar och tår och ja -ALLT för att den här behandlingen ska verka!!

  Kram

 7. Kerstin din unika, starka kämparglöd är verkligen en enorm inspiration, och det som gör att du kommer att vinna det här!

 8. Hej!
  Jag följer med din blogg. Kanske inte skriver så ofta, men kommer följa dig. Känns svårt att skriva något lika klokt som du gör. Du ska veta att jag finns här, att du kan be mig göra något eller bara träffas. Jag tänker mycket på dig och din familj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>