Glädjens dag

image

Idag är det glädjens dag! Det är faktiskt den Internationella glädjedagen, instiftad av FN. På internationella glädjedagen bör vi tänka till lite extra på vad lycka innebär, eftersom det är ett ”grundläggande mål för mänskligheten”, står det i resolutionen. Så här skriver FN:s generalsekreterare, Ban Ki-moon, för att markera dagen: ”When we contribute to the common good, we ourselves are enriched. Compassion promotes happiness and will help build the future we want.”

Jag vaknade redan klockan 05 och inledde dagen med att komponera en lista över allt det som gör mig lyckligast här i världen. Detta är följande:

– Att få vara med min son och man
– Vänner
– Att arbeta (eller som nu att åtminstone få hålla kontakt med arbetet)
– Att kunna få hjälpa andra eller ge saker till andra
– Våren
– Blommor och fågelkvitter
– God mat
– Bubbel
– Sol
– Shopping
– Att få känna mig fin
– Att skratta
– Att höra om andras glädje och se att folk i min omgivning mår bra
– Utomhusträning
– Att dansa
– Böcker och fotografering
– Att få vara på Gotland

Det är så viktigt att komma ihåg att lyckan även kan ha en plats under svåra stunder i livet. Det är kanske snarare i dessa stunder då lyckan behövs som mest.

I boken Lev livet – det går inte i repris intervjuas gamla gubbar och tanter om meningen med livet. På frågan om hur man blir lycklig svarar Herbert 67 år såhär: Det finns två saker att sikta på här i livet. Det första är att skaffa det man vill ha. Det andra, och svåraste, är att kunna njuta av det.
Jag tycker verkligen att Herbert här tar fasta på något viktigt. Att vi måste kunna njuta av det vi har! Oavsett vilka motgångar som drabbar oss i livet så finns det oftast någonting omkring oss som ändå kan göra oss lite gladare.

Den här dagen kommer jag att försöka fylla med så mycket glädje det bara går. Jag ska utgå från min ””lyckolista” och försöka bocka av så många punkter som möjligt. Jag uppdaterar bloggen ikväll och berättar om hur det gick. Min rekommendation till er, kära vänner och fantastiska främlingar där ute, är att idag ge er själva lite tid för reflektion om vad som gör just dig lycklig. Ibland är det lätt att glömma bort det och bara fokusera på det invanda.

Kram och ha en mysig fredag allesammans!

6 reaktion på “Glädjens dag”

  1. Så rätt. Vi har alla så mycket att glädjas över. Jag själv spar på guldkorn som jag kan plocka fram i tanken när jag mediterar. Himla härligt faktiskt.
    Urfin bild på er/ Kicki

  2. Kerstin! Tänkte på dig i onsdags och hoppas innerligt att ”rosevinet” gjorde susen. Glad att få träna med dig och ser fram emot flera gånger nu i vår. Du sprider ljus! Hoppas lära känna dig närmare och kanske kan våra söner leka i parken när solen tittar fram igen. Kramar Danielle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>