Ny dag – nya möten

Idag var en riktigt härlig dag! Den inleddes med att jag återvände till min älskade utomhusträning (True Workout) i Vasaparken. Solen sken, mammorna i gruppen var trevliga (det var ett pass enbart för mammor) och träningen lika rolig som vanligt. Läkarna har sagt åt mig att bara göra saker som jag tycker allra bäst om – och utomhusträning med True-gänget är definitivt en sådan sak.

Dagens stora uppdrag var dock att bli bli klar med min briljanta uppfinning; nämligen en sportmössa med en hårtofs som sticker fram. Idéen ploppade upp i huvudet i förrgår och nu skulle den sättas i verket. Redan innan var det ett hål i mössan som är tänkt för att stoppa ut hästsvansen ifrån. Jag begav mig till Global Hair i stan och träffade där på en fantastisk kvinna som jag berättade om min idé för. Vi slog våra kloka huvuden i ihop och ungefär en timme senare var ”tofsmössan” ett faktum. Riktigt snygg blev den. Under timmen den syddes ihop hann vi prata en hel del, bland annat om vad som egentligen är viktigt i livet. Ett fint möte helt enkelt.

Hon tipsade mig även om en tidigare cancerdrabbad kvinna som öppnat en liten butik på Västmannagatan, där hon säljer olika mössor, turbaner m.m. Ledig som man är tog jag även en sväng dit och fick höra hennes historia. För 5 år sedan när hon drabbades av sin cancer så fanns det nästan inga alternativ till peruk. Nu finns det ju en hel uppsjö! Av henne köpte jag en orientalisk stor färgglad sjalmössa att ha till sommaren. Ja, ni hörde rätt! Den skiljer sig en hel del från min nuvarande look, men vad gör det? Jag kommer nog se helfestlig ut i sommar. Och skön var den också. Hon sydde till och med på kardborreband, där man kan sätta fast en liten snedlugg. Vilka möjligheter det finns nu för tiden!

Lunchen spenderades tillsammans med en tiggarkvinna, som stod vid Åhlens och var märkbart hungrig. Vi satte oss på Åhlens Cafe Å Lait, jag bjöd henne på lunch och vi festade på croissanter, mackor och juice. Eftersom ingen av oss var några höjdare på engelska var konversationen något tunn. Dock klarar man sig ganska bra med bara gester och blickar. När vi skiljdes åt fick hon min läppsyl som hon gärna ville ha. Vi klappade om varandra och skiljdes åt. Ny dag – ny möten helt enkelt.

Man inser vad begränsad man egentligen är när man sitter på jobbet i stort sett hela sin vakna tid. Mina dagar är just nu så härliga och ger mig så mycket fint. Att bara göra saker som jag blir glad av är en lärdom som jag kommer bära med mig för alltid!

10968176_10152636543736766_113472158_n
Bild på min egna uppfinning: Tofsmössan
image
Utomhusträning med True Workout

 

3 reaktion på “Ny dag – nya möten”

  1. Vi har alltid fått höra vilken fantastisk tjej du är. Att vi håller med om det är det ingen tvekan om. Din positivitet är absolut din bästa medicin. Vi följer dej i bloggen gråter, skrattar och gläds åt allt roligt du gör. Många kramar från Emelies mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>