Cellgiftskur 3

image

Det är en försvagad kämpe som idag kliver in i MMA-buren för att gå rond 3 mot Mr Cancer. Blodvärdena är låga, jag är trött och har blött näsblod hela morgonen. Men även om kroppen är svag så känner jag mig stark mentalt, och det är det viktigaste när det kommer till sådana här fighter.

Jag försöker att visualisera min fiende. Tumörer kan tydligen se ganska läskiga ut. Den okontrollerade celldelningen kan göra att det bildas tänder eller hår i dem. ”Kroppen kan åstadkomma mycket konstigt om den får möjlighet”, som min sjuksköterska på Radiumhemmet uttryckte det. Hon avrådde mig från att gräva djupare i frågan, då tumörer inte ser vidare trevliga ut.

Jag föreställer mig ett riktigt läbbigt odjur där inne i bröstet. En med lurvig päls och huggtänder, elaka ögon och lång svans. Men nu får han passa sig, för giftslangarna har precis kopplats ihop med min kropp och nu flödar giftet i en väldig takt! Rond 3 är påbörjad – och även denna tänkte jag vinna!

I eftermiddag, när slangarna kopplas loss, tänkte jag avrunda den här dagen med en vaccination mot pommes frites. För er som inte vet vad jag menar kan jag berätta att jag redan vid den första cellgiftskuren inledde det s.k. Matexperimentet. ”Ät inget du verkligen gillar under cytostatikabehandlingen, risken finns att du aldrig kan äta det igen”, står det i sjukvårdens rekommendationer till oss cancerpatienter. Matexperimentet går ut på att trotsa dessa rekommendationer och fullkomligt trycka i mig onyttig mat i samband med cellgiftsbehandlingen. Förhoppningen är att jag ska vaccineras mot de maträtter jag väljer att äta – och idag står pommes frites på schemat. Om en månad planeras en utvärdering, så då får ni reda på hur det gick.

Det känns skönt att nu ta den tredje och sista kuren av den kombination av tre sorters cytostatika som kallas FEC. Nästa gång blir det nya mediciner och nya biverkningar!

Kram på er!

6 reaktion på “Cellgiftskur 3”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>