Ett liv i revy – dagar av nostalgi och kärlek

Är inne på min andra dag av lite mer lågmält tillstånd. Det är lite som att livet passerar i revy och man börjar se tillbaka och summera det som varit. Jag har börjat lyssna på gamla låtar som jag alltid älskat, till exempel Kent och Winnerbäck och tittat i gamla fotoalbum.

Den här sjukdomen har redan fört en fin sak med sig. Det är all kärlek och stöd som jag fått från min omgivning. Det har inte bara kommit från mina närmaste, utan även från människor som jag aldrig ens har träffat (som bara läst min blogg), från nuvarande och tidigare kollegor, från långväga bekanta och från vänner från förr i tiden, som jag sedan länge förlorat kontakten med. Cancern har löst upp knutar, där det funnits en olöst konflikt och har även fått mig att själv kontakta personer som jag tycker väldigt mycket om och som jag inser att jag har saknat. Kanske är det alla gamla låtar från förr som drar upp massa minnen och tankar. Kanske är det insikten av att jag kanske inte har så många år kvar som görs att jag fylls av nostalgi och kärlek till det som har varit och de som funnits omkring mig. Det är lite sorgligt att man ska behöva drabbas av en svår sjukdom för att kunna våga kontakta människor som betytt mycket och som man saknar.

Jag vill verkligen tacka alla er som kontaktat mig och uttryckt ert stöd. Om det har skett genom ett ”like” på en bild, ett mail eller en blombukett spelar mindre roll. Ni har visat att ni bryr er och jag är riktigt rörd över all den kärlek ni har visat. Så TACK! Det är på grund av ert stöd jag orkar kämpa!

Kram!

Ps. För att inte göra detta inlägg allt för dystert måste jag berätta om några positiva nyheter. Gårdagens besök på Thoraxmottagningen på KS, där jag gjorde ett ultraljud på hjärtat, visade på ett starkt och friskt hjärta. Och dagens besök på Reproduktionskliniken i Huddinge visade att äggen växer jättebra och kommer plockas ut nu på fredag. Dessutom är det första gången jag använt min nyuppfunna ”tofsmössa” utomhus. Jag gick till och med till Perukbutiken och visade upp den. Det tog inte mer än fem sekunder innan en äldre dam i butiken blev exalterad och frågade var jag hade köpt den. Kanske en produktide? Ds.

image

image

8 reaktion på “Ett liv i revy – dagar av nostalgi och kärlek”

  1. Vi finns alla med dig och tänker på dig, såklart!! Det skulle kunna hänt vem som helst av oss. Till och med jag har funderat de sista dagarna på livet, framtiden men också det som varit. Jag har tänkt på DIG som en ljus punkt i min uppväxt, en av de som jag alltid hade roligt med och där det aldrig var några negativa känslor inblandade – en person man alltid kunde vara sig själv kring. Våra liv växte isär, men jag är så tacksam att du förgyllde de åren som kanske var viktigast av allt. Och jag hoppas att jag får se dig i Sverige så småningom, fira att cancern är borta (för den ska BORT!!) och ha lika roligt som när vi skrev historier, sålde saker på en filt på gatan och bara skrattade. Stora kramar, massor av kärlek och styrka! Kerstin, kämpa på!!!! You’ve got this!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

  2. Klart att man inte önskar sig ett cancerbesked för att ändra eller åtminstone justera sina värderingar litet och göra en djupdykning i minnen. Tänker att strategin om att enbart välja det som skänker glädje är den absolut bästa. Fortsätt så. Håller på dig! Ge cancern på nöten.

  3. Hej Kerstin,
    Gustav berättade precis, och jag är helt i chock. Det känns fruktansvärt orättvist och läskigt. Har läst igenom dina inlägg och är grymt imponerad av dina kloka tankar och kämpaglöd. Vi hejar och tänker på dig och familjen. Fuck cancer!

  4. Tack för att du delar med dig av dina tankar och funderingar på bloggen, Kerstin! Cancerbeskedet kom som en chock för oss alla. Jag tänker på dig och sänder styrka och värme till dig och hela din familj. Kram

  5. Hej Kerstin, har knappt kunnat tro att det är sant. Att du drabbats. Fan så orättvist! Tänker på dig och din familj! Styrkekramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>