Rustad för fight

image
Cellgiftskur 5 av 6 – nu kör vi!

Igår träffade jag min behandlande läkare, vilket man alltid gör inför en ny cellgiftskur. Det visade sig att mitt upprörda brev till Radiumhemmet verkligen har haft effekt. Jag fick nu återigen träffa min första fantastiska läkare som jag önskade, och slippa att bollas runt bland olika. Hon berättade att hon hade skickat mitt brev till sjukhusets ledning, eftersom hon tyckte att det var både välskrivet och hade ett vettigt innehåll. Det blir intressant att se om jag får något svar – det trodde nämligen min läkare att jag skulle få.

På grund av de hemska biverkningarna av den s.k. Taxen (Taxotere/Docetaxel) hade min läkare bestämt sig för att avbryta min behandling och ersätta ”taxen” med en typ av cytostatika som ges veckovis och som ger mindre biverkningar. En lika bra behandling, men som tar längre tid. Alternativet var att sänka dosen Docetaxel till 80 procent. Jag blev lite chockad över hennes förslag, troligtvis för att det rubbar hela min mentala planering.

Jag rustar ju för fight imorgon och ytterligare en till om tre veckor – men sedan är jag ju klar med cellgifterna! Det var som att en domare blåste i pipan och sa att ”den här motståndaren är för tuff för dig, vi byter ut hen till en snällare – men då måste du gå 6 ronder till istället för 2″. Jag vill verkligen inte gå sex ronder till mot någon svagis. Ännu mindre minska dosen Docetaxel och kanske behöva oroa mig i flera år för att tumörceller ska finnas kvar i kroppen!

”VI KÖR PÅ”, sa jag till läkaren och lyckades övertala henne. Jag är medveten om att det här blir en riktigt tuff behandling, men jag gör det på egen risk. Jag är rustad för fight – både mentalt och genom min pillerlåda. Under de kommande tre dagarna kommer jag att äta nästan 100 kortisontabletter. I morgon påbörjar jag dessutom en svampförebyggande kur för hela kroppen och jag kommer att sätta igång tidigare än vanligt med de Nivestim-sprutor som hjälper benmärgen att producera vita blodkroppar. Morfinaskarna och morfinmedlet till munnen ligger redo och väntar på att få användas.

Jag har två riktigt jobbiga fighter framför mig, men snart är det över. Det är inte helt olikt en förlossning faktiskt.  Man glömmer snabbt hur smärtorna kändes, det är väl därför man vågar göra om det. Dessutom för de något gott med sig! Min senaste behandling har tydligen lyckats eliminera de sista två centimetrarna på cancerknölen i bröstet. Inte heller i lymfkörtlarna verkade det finnas något kvar. Och finns det någon millimeter kvar någonstans så lär de inte överleva de återstående två kurerna.

Nu kör vi! Håll tummarna för mig imorgon!

Kram på er

P.S. Min läkare förlängde föresten sjukskrivningen till den 31 augusti. Det känns så skönt att slippa tänka på arbete mitt under tax-behandlingarna! D.S.

5 reaktion på “Rustad för fight”

  1. Det är konstigt för jag halkade verkligen in på din blogg på ett bananskal, men jag är med i din kamp. Fast jag inte känner dig så känner jag med dig så oerhört.
    På fredag ger jag plasma för första gången. Och jag hoppas att den går till någon som går en tuff rond. (Eller, det är klart att den gör.) Jag hoppas att den lilla påsen tillsammans med bra medicin, kunniga och snälla sköterskor och läkare, god sjukvård får göra lite skillnad för någon.
    Tack för att du är en sån inspirationskälla! Jag håller tummarna när du kliver in i ringen för nästa rond!

  2. Så berörande! <3 Din starka energi känns hela vägen hit, buren av dina ord! Tack för att du delar, håller tummarna och sänder dig en varm styrkekram inför denna rond! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>