Cellgiftskur 5/6

image
Den näst sista cellgiftskuren!!! Isvantar och istofflor är på för att förebygga nagelavlossning.

Igår var det dags igen! Dags för att koppla ihop cellgiftsapparaten med den slang jag har i armen. Jag hade tagit lugnande tablett innan, eftersom jag var livrädd för att få en allergisk reaktion av giftet, vilket man kan få vid såväl det första och det andra tillfället med det gift som heter Docetaxel. En sådan allergisk reaktion yttrar sig bland annat genom andningssvårigheter, smärtor och klåda och resulterar i att sjuksköterskan (som övervakar en) måste trycka på en larmknapp och att sjukvårdspersonal ”kommer inspringande i rummet”. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i plötsliga dramatiska situationer – särskilt inte om det innebär att det är jag själv som är i fara. Därav den lugnande tabletten innan. Som tur var gick det bra och jag klarade mig från allergichock.

Aldrig har jag dock legat så lågt i vita blodkroppar när jag nu går in i en ny cellgiftskur. Referensvärdet sägs vara 3,8-8,8. Första behandlingen låg jag på 6,8, den andra behandlingen på 5.1, den tredje och fjärde på 3,9 och nu är jag nere på bara 2,5! Och det är innan de vita blodkropparna har börjat sjunka!!! Jag blir inte direkt förvånad om hela mitt immunförsvar slås ut även denna cellgiftskur, om vi säger så! För att vara extra försiktiga håller vi dock Edward hemma från dagis resten av veckan. Fröknarna varnade oss igår för att det just nu går både magsjuka, halsfluss och streptokocker på dagis.

Hela dagen har det strömmat in sms där folk är nyfikna på eventuella biverkningar. Jag kan dock meddela att än så länge är det lugnt. Biverkningarna från den här typen av cytostatika kommer sällan direkt, utan visar sig först efter några dagar. De första tecknen förväntas komma tidigast imorgon, då jag även börjar ta Nivestim-sprutor som triggar benmärgen. Idag är jag extremt trött, men samtidigt väldigt glad! Solen skiner och jag är nyss hemkommen från en tvåtimmarspromenad tillsammans med en rosa medsyster, som jag lärde känna på den snygg-kurs jag deltog i (Look good..Feel better). Jag ska strax hoppa på cykeln och dra en sväng till Västermalmsgallerian och se på lite sommarkläder. Det gäller att ta vara på varje dag som går! Det är är carpe diem i sin renaste form!

Imorgon, och troligtvis en vecka framöver, kommer jag troligtvis må extremt dåligt. Jag förväntar mig jobbiga smärtor, att ligga neddrogad med morfin och säkerligen något akutbesök med eller utan isolering. Men idag sjunger jag på den gamla Kentay-dängan:

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Kram på er!

 

4 reaktion på “Cellgiftskur 5/6”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>