I väntan på biverkningar

image
Vi gräver efter maskar och myror, gör sandkakor som vi dekorerar med blommor och festar på blåbärsmuffins! En fin dag!

Idag är det Picknickens dag – och liksom alla temadagar försöker jag fira även denna. Eftersom vi håller Edward hemma från dagis idag på grund av mina låga vita blodkroppar och alla de virus som just nu florerar på dagis just nu, så får picknicken äga rum i kolonilotten istället (alltid enklare med barn).

Jag känner mig verkligen glad idag! Jag har sovit gott, trots den höga kortisonkuren. Även om jag har drömt om svåra biverkningar hela natten så har de inte kommit igång ännu, mer än lite diffusa bensmärtor som går att bota med Alvedon och Ipren. Troligtvis sätter biverkningarna igång ikväll eller imorgon.

Det jag väntar mig den här kuren är följande:
– Jobbiga smärtor (framförallt i benen)
– Neutropeni (utslaget immunförsvar)
– Kanske att några tånaglar ramlar av (vissa börjar bli redan bli svarta)
– Att ännu fler ögonfransar faller av (hoppas jag får behålla brynen!)
– Eventuellt en ny svampinfektion i munnen
– Yrsel och trötthet
– Eventuellt att min tillslut menstruation försvinner, vilket den faktiskt inte har gjort än. Om så är fallet hoppas jag innerligt att den kommer tillbaka. Jag vill så ogärna hamna i klimakteriet vid 32 års ålder!

Man får hålla sig kall och bara svepas med! När jag påbörjade min cellgiftsbehandling i mars var jag rädd för varenda biverkning som potentiellt skulle kunna komma. Nu är mitt nya motto att ”allt löser sig”. Tidigare menade jag att smärta går att hantera – att det istället är de utseendemässiga förändringarna som är värst. Detta är något som jag har fått omvärdera totalt! Nu är jag betydligt mer ödmjukt inställd mot alla tänkbara biverkningar – så länge de inte ger mig svåra smärtor eller men för livet!

Det blev en fin dag i kolonilotten, där solen har värmt skönt och blommorna har lyst upp i alla möjliga färger. Äntligen blommar alla rosa äppelblommor på träden! Och det känns helt fantastiskt mysigt att få en riktig heldag med lillpojken innan jag troligtvis går in i dimman imorgon.

Kram på er!

5 reaktion på “I väntan på biverkningar”

  1. Hoppas biverkningarna låter vänta på sig och såklart att de inte blir så stora (!) och att ni får fortsätta njuta lite till innan de ens kommer!

  2. Fantastiskt att du får må så bra än så länge!!! Jag håller tummarna att ditt goda mående fortsätter!! Kram

  3. Blunda och dra in lukten i näsborrarna av den ostliga morgonbrisen som
    sveper in från havet upp över den solvarma kvarnheden med doft av backtimjan, vallmo, blåeld, rosor, hjärtansfröjd och salvia.
    Dina bara fötter känner värmen från marken där dina rötter finns, stråla upp genom kroppen och tillsammans med solljuset som strilar in mellan dina slutna ögonlock fyller det dig med styrka för en ny dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>