Hanterbart läge

image
Tapasafton igår med maken

Det pågår en kamp inuti min kropp just nu. Den ena kämpen är cellgiftet Docetaxel, som på alla sätt försöker ge mig biverkningar. Den andra kämpen är mina biverkningsmediciner, som på alla sätt försöker hålla tillbaka de värsta symtomen. Igår kväll gjorde smärtorna entré, men jag ökade då på mängden smärtstillande och började återigen äta morfin. Munslemhinnan känns påverkad och jag har nu tappat smaken helt och hållet. För att förhindra ett stort svampangrepp äter jag nu rejält med svampmedel. Och varje morgon tar jag Nivestim-sprutor som triggar benmärgen att snabbt börja producera vita blodkroppar, så att jag slipper drabbas av neutropeni som förra gången.

Det är nästan så att kampen mellan cellgiftet och biverkningsmedicinerna känns inuti kroppen! Jag får bara vänta och hoppas att det snart går över. Just nu är ändå smärtan klart hanterbar, även om det är lite jobbigt att gå på benen. Det är som en blandning mellan kraftig växtvärk och att någon har sparkat en rejält i vardera knäskål. En ny biverkning är också att ögonfransarna nu trillar av på löpande band. Det känns såklart trist – men är inte så mycket att göra åt.

Man blir ändå så glad när man förväntar sig något fruktansvärt, som sedan visar sig inte bli fullt lika illa som man först trodde. Jag förväntade mig att behöva ligga i sängen hela helgen och jämra mig i hemska smärtor, men istället har jag haft några fina dagar. Igår hade vi barnvakt och kunde sitta på en uteservering och äta tapas i kvällssolen. Idag ska vi till kolonistugan och njuta där hela dagen.

Jag känner mig så glad att jag valde att slutföra tax-behandlingen enligt ursprungsplaneringen, och inte starta en veckovis behandling som läkaren föreslog. För nu är det bara 18 dagar kvar på den cellgiftsbehandling jag påbörjade i början av året! Helt otroligt vad tiden har gått snabbt!

Kram på er

 

En reaktion på “Hanterbart läge”

  1. Låter härligt att du kan njuta av dagarna med familjen. Sol, natur o vackra blommor är ju så härligt att få vistas i. Att gå på upptäcktsfärd med Edward och visa honom allt är ju så himla kul. Längtar tills Harry kan vara med mormor och påta i trädgården. Kram kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>