Svajigt läge

image
Hemma är mitt nya namn Gullefjun. För hör och häpna – hela flinten täcks just nu med ett vitt rufsigt kycklingdun. Äntligen växer håret!!! 

Idag var det sex dagar sedan jag fick min andra dos av cellgiftet Docetaxel. Ikväll befinner jag mig i ett svajigt läge. Det är som att kroppen står och väger mellan att låta mig komma undan den här gången och att tvinga in mig på akuten. Mina vita blodkroppar är nu nere på 1,3 (jämfört med referensvärde 3.8-8.8). Jag har alltså en stor risk för att bli smittad – antingen av andras virus eller bakterier, eller mina egna.

Min hemska motståndare Docetaxel (the Painful Purgatory) ligger verkligen och hånskrattar just nu. Hen har ökat motståndet ytterligare, genom att än en gång smitta ner hela min mun och svalg med ett nytt svampangrepp. Så ikväll fick det bli soppa till middag. Febern är dessutom på uppgång – just nu ligger den på 37,5. Jag har kontinuerlig kontakt med Radiumhemmet och jag har ombetts att ta tempen regelbundet. En halv grad till så blir det en ”favorit-i-repris” på isoleringen.

Det är konstigt med sådana här cellgiftsbiverkningar, de är verkligen som en berg-o-dalbana. Idag har jag haft en fantastisk dag! Tagit en långpromenad med en rosa medsyster, lunchat med en kollega och gått på stan hela dagen, där jag bland annat införskaffande en osedvanligt läcker hatt. Mitt inne på Åhlens kom dippen och jag blev snabbt tvungen att ta mig hem. Jag blev varm, fick yrsel och ont i kroppen.

Så nu ligger jag här i min vågskål. Vi får se vem som vinner den här kvällens fight. Ni får heja på mig! Även om det var ganska trevligt på sjukhuset sist är jag extremt osugen på fem timmars väntetid på KS Vuxenakut.

Kram!

 

 

10 reaktion på “Svajigt läge”

  1. Du känner inte mej men det spelar mindre roll! Håller tummarna för att febern viker och att biverkningarna ger med sig! Heja på dig!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>